Kanada Göçmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yüksek yaşam standardı ve yüksek ekonomik koşullar gibi sebepler ile cazibe merkezi bir ülke konumundadır. Kanada'nın nüfus çoğunluğunun, büyük bir kısmı göçmenlerden oluşmaktadır. Peki Kanada göçmenlik başvurusu nasıl yapılır? Kanada Devletine bir çok yoldan göçmen olarak başvurabilirsiniz.

Kanada göçmenlik başvuruları online olarak gerçekleşmektedir. Başvurunuz herhangi bir aksilik çıkmaması halinde, 6 ay içerisinde sonuçlanır. Göçmenlik başvurusu, niteliğine göre farklılık göstermektedir.

Aile Birleşimi Vizesi

Kanada aile birleşimi vizesinde Kanada'da bulunan yakınınızın size sponsor olması gerekmektedir. Size sponsor olan yakınınızın, asgari ücretle çalışmıyor olması ve banka hesabında en az 40 bin dolar olması gerekmektedir.

Girişimci Göçmenlik Programı

Kanada göçmenlik programı Kanada'da yenilikçi bir fikrinizi gerçekleştirmek istemeniz durumunda başvurabileceğiniz göçmenlik türüdür. Bu şekilde başvuru yapacak girişimcilerin, kendisine destek verecek veya sponsor olabilecek kurumlar bulmaları gerekmektedir.

Yatırımcı Göçmenlik Programı

Kanada yatırımcı göçmenlik programı 10 milyon dolara sahip olduğunu beyan eden başvuru sahiplerinin, yatırımcı olarak göçmenlik başvurusu yaptığı göçmenlik programıdır.

Kendi İşini Yapan Kişilerin Başvurması

Kanada devletine spor veya kültürel yolla destek olacağını, düşünen kişilerin yapması gereken başvuru türü.

Express Entry

Kanada'ya göçmen olarak gitmek isteyen başvuru sahiplerinin genel başvurdukları sistemdir. Bu sistemde, kişisel bilgileriniz bir havuz sisteminde toplanır ve kabul edilenlerden evrakları toplanması istenir.

Kanada göçmenlik başvurusu yapmak istiyorsanız öncelikle, Kanada'nın resmi göçmenlik sayfasından kendi kişisel bilgilerinizin yer aldığı bir profil oluşturmanız gerekmektedir. Kanada göçmenlik sistemi iki aşamadan oluşmaktadır.

  • (Invitation to apply) Başvuru daveti
  • Oturma izni için başvuru yapmak

Kanada göçmenlik başvurusu yaparken, başvuru daveti almak için Kanada'da yaşayan birisi ile ilişkiniz olması gerekiyor. Bu kişi ile evli olmak durumunda değilsiniz fakat; birlikteliğinizi kanıtlayacak belgeler sunmanız gerekiyor. Bu aşamada sizin kişisel özellikleriniz (eğitim, iş, yabancı dil bilgisi gibi) puan verilerek bir havuzda toplanıyor. Başvuru davetine sahipseniz başvurduğunuz kişi ile birlikte puanınızın ortalaması sizin puanınız oluyor.

Kanada göçmen başvurusu yapan kişilerden dil bilgisi istemektedir. Kanada'da iki resmi dil kullanılıyor. Fransızca ve İngilizce. Bu nedenle bu iki dilden birini biliyor olmanız gerekmektedir. Bu diller için Türkiye'de IELTS ve TEF sınavına girebilirsiniz. Bu sınavdan aldığınız puan, Canadian Language Benchmarks (CLBS) sisteminde tanımlanır. Eğitim düzeyiniz, Kanada göçmenlik başvurusu yaparken sizi bir adım öne çıkaracaktır.

Duyurular

Kanada Konsoloslukları 25 - 26 Aralık Tarihlerinde Kapalı Olacaktır

Kanada Konsoloslukları 25- 26 Aralık 2017 tarihlerinde Noel tatili nedeniyle kapalı olacaktır. Vize ve konsolosluk işlemleri yapılmayacakt...
2017-12-06 10:11:46 Devamı...

Kanada İki Ülkenin Vatandaşlarına Vizesiz Seyahat Hakkı Tanıdı

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı aldığı bir kararla Bulgaristan ve Romanya vatandaşları için vize uygulamasını kaldırdı. ...
2017-12-06 09:56:19 Devamı...

Kanada Konsolosluğu 17 Nisan Pazartesi kapalı

Kanada Konsolosluğu 17 Nisan Pazartesi kapalı olacaktır, vize ve diğer konsolosluk işlemleri yapılamayacaktır. ...
2017-04-05 16:15:13 Devamı...

Kanada Konsolosluğu’nda ‘SARI TOZ’ alarmı

  24 Ekim sabahı İstanbul Kanada Başkonsolosluğu’na gönderilen zarfın içinden sarı bir toz çıkması üzeri...
2016-10-27 17:18:12 Devamı...
Tüm Duyurular
Kanada Göçmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?